Lood- en zinkwerk

Lood en zink wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor veel verschillende doeleinden ten behoeve van het afdichten van daken en het gecontroleerd afvoeren van hemelwater. De montage en verwerking vereist vakmanschap met jarenlange ervaring. Lood en zink zijn duurzame materialen en hebben weinig onderhoud nodig, mits deze vakkundig zijn aangebracht.

Lood
Bij de verwerking van lood moet u denken aan de nok van een puntdak, loodslabben langs een plat dak, kozijn of dakkapel en loketten langs de schoorsteen. De dikte van het lood kan verschillen en is afhankelijk van de toepassing.

Zink
De meest bekende toepassingen van zink zijn dakgoten, hemelwaterafvoeren en zijkanten van dakkapellen. Zink is een materiaal dat in allerlei vormen toegepast kan worden. De unieke kenmerken van zink zorgen voor de juiste uitstraling van oude en nieuwe gebouwen. Als u eens iets anders wilt, is gevelbekleding of dakbedekking van zinkwerk misschien iets voor u.
Koper is in Nederland een minder vaak gebruikt materiaal, maar kan in principe voor dezelfde toepassingen gebruikt worden als zink.

Bent u toe aan een nieuwe dakgoot, regenpijp of gaat u verbouwen en overweegt u gebruik te gaan maken van bovenstaande materialen? Wij zijn u graag van dienst.

Dakbedekking
Op een daklekkage zit niemand te wachten. Vandaar dat het van groot belang is dat uw dak in goede staat verkeerd. Een dak gaat ongeveer 12 tot 15 jaar mee, afhankelijk van de gebruikte materialen en afwerking. Wanneer u een daklekkage heeft, of u heeft het vermoeden dat uw dak aan vervanging toe is, kunnen wij langskomen voor inspectie en advies. Tevens wanneer er een aanpassing in het dak noodzakelijk is, denk hierbij aan een dak doorvoer of een lichtkoepel, zijn we u graag van dienst.