Airco

De hedendaagse nieuwbouw is vooral gericht op goede isolatie en veel glasoppervlak. Dit resulteert in een slechte ventilatie en veel stralingswarmte. Hierbij komt nog eens de toenemende interne warmtelast afkomstig van machines, computers, copiers en verlichting. De gedachte dat airconditioning een luxe is, is dan ook achterhaald

Daarnaast spelen economische en sociale motieven een belangrijke rol. Een goed werkklimaat resulteert in een verhoging van de arbeidsprestaties en het reduceren van absentie.

Niet alleen in het bedrijfsleven maar ook in huis wordt de vraag naar airco steeds groter. Met airco kunt u altijd en overal het klimaat realiseren, waarin u zich het prettigst voelt. Uw wooncomfort stijgt enorm, overdag, ’s avonds en ’s nachts. Stelt u zich eens voor: nooit meer slapen in een drukkend warme slaapkamer.
Een airconditioning biedt de mogelijkheid om een ruimte te koelen maar ook om te verwarmen.

Moderne airco-installaties leveren schone (gefilterde), gezonde en gekoelde lucht. Ze ontvochtigen de lucht en voorkomen daarmee schimmelvorming. Dit alles zonder tocht en zonder lawaai. We hebben het dan echter wèl over goede kwaliteit airco’s. Want er is nogal wat kaf onder het koren. Vooral verrijdbare airco’s presteren vaak onder de maat; ze geven weinig koeling, produceren veel lawaai èn staan altijd in de weg. De warmteafvoer bestaat veelal uit een slang uit het raam. De condensafvoer komt terecht in een bakje die vaak moet worden geledigd en ze zijn storingsgevoelig.

De kwaliteit van vaste airco opstellingen, ook wel ‘splitsystemen’ genoemd, is veruit superieur. Ze zijn veel duurzamer, veelzijdiger, comfortabeler, stiller en een stuk energiezuiniger.

O.N.S. installatiebedrijf levert en installeert voornamelijk airco’s van de twee topmerken General en LG. De verschillende typen airco’s van deze twee gerenommeerde merken hebben een zeer lage geluidsproductie van zowel de binnenunits, als de buitenunit.